iceandfire.blogg.se

Burned and frozen.

Mina bästa filmer

Kategori: Film och TV

Här kommer en liten video där jag berättar om mina favoritfilmer! Berätta gärna om ni sett några av dessa filmer och vad ni tyckte om de! Det kan även vara kul att höra vilka era favoritfilmer är! :D
 
 
Glömde att nämna Apflickorna som är awesome!
 
 
 
 

Kommentarer

  • Tessans Bokblogg säger:

    Jag håller med om Gilbert Grape, Edward Scissorhands och Fucking Åmål. Grymt bra filmer. Har du sett Beetlejuice? Jag tror du hade gillat den. Det är en av Tim Burtons tidigare filmer. Se den om du inte sett den!

    Svar: Nej, har inte sett den men ska helt klart gör det! :D
    Ebba

    2013-02-20 | 21:15:43
    Bloggadress: http://tessansbokblogg.blogg.se/
  • Emilie säger:

    UNDERBARA filmtips!! Många av dem var mina all-time favorites as well, och nu har jag en hel hög filmer att kolla in :) Jag fastnade redan när du sa att du 1)älskar musikaler (so do IIII) 2) Inte klarar av romantiska komedier och 3) även actionfilmer. Har så svårt för dem!! Riktigt intressant filmsmak så du får gärna ge fler tips för jag har helt tröttnat på hela filmvärlden då den domineras av så mycket skräp att de bästa liksom faller bort.

    Svar: Tack, då har du bra smak, haha! Håller med, tycker många filmer som görs idag inte alls är bra och de känns bara som de gör de för att tjäna pengar :/ Då brukar det bara bli sånt som lockar många typ romantiska komedier. Några andra bra filmer är Cabaret (musikal :D), Amadeus (skitlång film om Mozarts liv men riktigt bra!) och Corpse bride (den har du kanske sett, men om inte så är den bra men lite knäpp, haha.). Har du några tips till mig? :D
    Ebba

    2013-02-27 | 13:10:38
    Bloggadress: http://bokhandlarn.wordpress.com
  • Emilie säger:

    Haha, tack för komplimangen ;) Corpse bride såg jag för überlänge sedan, på språkresan 2005 när min vän köpte hem filmen. Minns att jag verkligen gillade den och fattar inte varför jag inte sett den sedan dess. Måste helt klart se om den :) Tack för resten av filmtipsen.
    Okej, några filmtips till dig... Jag vet inte hur du har det med animerat men det finns två grymt bra filmer som jag bara ÄLSKAR: Spirit - the stallion of the Cimarron och Moses - Prince of Egypt. Den första handlar om en häst när vilda västern höll på att komma till och bli ett samhälle. Så otroligt vacker och sorglig och underbar animation. Inga djur snackar men man ser typ allt i deras ögon. Spirit har dock en berättarröst men jag tycker inte den förstör. Den andra är ju religiös, och själv är jag faktiskt ateist men I dont care one bit, den är amazing!! Berättelsen om hur slavarna tog sig ut ur Egypten med underbara sånger och dileman och aaahh!! Den är en freakin' klassiker!! :)
    Sen tycker jag om The wonderful wizard of Oz. Och Alice in Wonderland. Då pratar jag inte om disney versionen eller tim burton versionen, utan den från 1999 (http://www.imdb.com/title/tt0164993/) den är så sjukt skum och bara så underbar :)
    Hm.. vad mer... Jag gillar även lite dansfilmer också som i handlingen är ganska cheezy men ändå funkar på något vis: Take the lead och Center Stage.
    Om du inte sett Sarah's Key tycker jag du ska göra det! Den var väldigt bra.
    Det var några jag kunde komma på på rak arm i alla fall, hoppas något lät bra :)

    Svar: Tack för de roliga tipsen! :) Jag minns att jag såg Prince of Egypt för jättelänge sedan och jag tyckte den var supersorliga (men då var typ 8 eller 9 kanske). Men jag minns att den var sjukt bra, måste se om den snart! :D Måste se den där andra Alice in Wonderland- filmen! Än galnare version?! OMG, jag dör av lycka! :D
    Ebba

    2013-03-04 | 07:13:17
    Bloggadress: http://bokhandlarn.wordpress.com

Kommentera inlägget här: